Firea dă 50 de milioane de euro pentru Parcul Verdi. Beneficiarul, un controversat afacerist condamnat în primă instanţă

Consiliul General al Municipiului Bucureşti este chemat să voteze mâine despăgubiri de aproape 50 de milioane de euro (49.775.400 de euro) pentru şapte bucăţi de teren amplasate în Parcul Verdi din Capitală. Cu o suprafaţă de peste 4,6 hectare ele aparţin mai multor proprietari care sunt reprezentaţi, în relaţia cu primăria de Dragoş Emil Săvulescu, fost patron dinamovist şi de mama acestuia, Geta.

Preţul pieţei -de două ori mai mic

Negocierile pentru cumpărarea celor şapte suprafeţe de teren au început în luna iunie, după cum a stabilit Consiliul General al Minicipiului Bucureşti. Firma care a evaluat cele şapte suprafeţe a ajuns, initial, la concluzia ca, pe piata libera, ele valoreaza 26,4 milioane de euro. O modificare legislativa apărută chiar ăa inceputul lunii august a facut ca pretul să se dubleze. În motivare, SC Media City SRL spune că, dupa modificarile legislative, valoarea terenului ar trebui să fie de 59.108.196 euro.

În urma acestei evaluări, Dragos Savulescu a propus primariei un preţ de aproape 50 de milioane de euro.

Cine e Dragos Savulescu

Dragos Savulescu a fost patronul Clubului de Fotbal Dinamo. El a fost cercetat şi condamat în primă instanţă în dosarul în care fostul primar al Constanţei, Radu Mazare, a primit 4 ani cu executare pentru retrocedări ilegale. Curtea Suprema este chemată să dea un verdict final în această speţă înainte ca faptele să se prescrie, în cursul anului viitor. Iniţial, Dragos Savulescu a intrat în atenţia opiniei publice ca fost iubit al fotomodelului Madalina Ghenea.

Parcul Verdi, locul unei crime celebre rămase nerezolvate

De mai bine de 15 ani, parcul din Floreasca este lăsat în paragină. În 2004, un italian cu legături cu gruparea mafiotă italiana Camorra, Alberto Randali, de 51 de ani a fost găsit mort în parc. În urma autopsiei, s-a stabilit că fusese omorât cu o împuşcătură în tâmpla stângă făcută cu un pistol de calibru mic – 5.6 mm. Iniţial, s-a crezut că lovitura de la cap este doar o rană minoră. Cadavrul avea mălai pe piept, lucru care i-a făcut pe anchetatori să creadă că este vorba de o reglare de conturi în interiorul grupării mafiote. Nici până azi nu a fost descoperit criminalul.

 

Sursa foto: wowbiz

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *