Firea, după plângerea penală a USR-PLUS, în  urma filmulețului cu  trucarea semnăturilor: “Sunt fake-news-uri”

Primarul general al  Capitalei,  social-democrata  Gabriela Firea, a declarat, luni, că echipa PSD Bucureşti a strâns peste numărul necesar de semnături pentru alegerile locale, că toate  semnăturile sunt reale și că  filmulețul  care circulă  pe  internet  este  o manipulare. Declarația  lui Firea  vine  după  ce  USR-PLUS a  făcut  plângere  penală pe această temă.

„Vreau să le mulţumesc tinerilor care ne-au ajutat în această perioadă să strângem semnături – semnături reale. Am văzut că circulă un filmuleţ, nu întâmplător provenit dintr-o echipă adversă. Sunt fake-news-uri, sunt manipulări. Este o campanie murdară care a început încă din ianuarie împotriva mea, dar eu sunt convinsă că toţi românii – şi, bineînţeles, şi bucureştenii – ştiu să selecteze informaţiile reale, adevărate, de cele care sunt ori trunchiate, ori inventate pur şi simplu. Mă delimitez în totalitate de astfel de practici. Noi venim în faţa cetăţenilor cu ceea ce am făcut bun în cariera noastră, ce am făcut până acum şi ce urmează să facem şi nu mă voi preta să fac astfel de lucruri împotriva contracandidaţilor mei. Cred că ar trebui să le fie ruşine politicienilor care – neavând niciun proiect, niciun program pentru Bucureşti – nu fac altceva decât o campanie murdară. Le mulţumesc tinerilor care ne-au sprijinit să strângem peste 43.000 de semnături. Aveam nevoie doar de 9.000”, a declarat Firea,  la depunerea listei de candidaţi PSD pentru Consiliul General al Capitalei.

Luni, candidatul PNL susţinut de USR PLUS la Primăria Sectorului 5, Cristian Băcanu, a anunţat că a formulat plângere penală, după ce în spaţiul public a apărut o înregistrare video conform căreia ar fi fost falsificate semnături pentru listele depuse de PSD la alegerile locale din Sectorul 5.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.