Firea îl contrazice pe Arafat și susține că ar mai exista locuri libere la ATI: “În linia întâi, în București, sunt cele două spitale de boli infecțioase. Ambele au jumătate de capacitate goală”

Primarul general al  Capitalei,  social-democrata Gabriela Firea, a declarat, joi seară, la România TV, că sunt locuri în spitalele din București, pentru a fi tratați bolnavii de COVID. Declarația ei vine după  ce Raed Arafat a afrimat că nu mai sunt locuri la ATI.

„Țara noastră e singura din Europa în care cetățeanul nu e luat drept partener. Din zona puterii observăm momente, care sunt contraexemple pentru cetățeni. Știm că nu avem un vaccin, trebuie să învățăm să trăim cât se poate de normal, dar într-o stare de urgență sanitară (…) Avem și contra exemple pentru cetățeni, cu petreceri în birouri, ne spuneți că nu mai sunt locuri în spitale.

Ieri am văzut o persoană din partea Guvernului care spunea că nu mai sunt locuri la ATI. Am văzut că se induce panică. Nu este adevărat că nu mai sunt locuri la ATI (…) cetățeanul trebuie să fie luat alături. Sunt cetățeni care pot să organizeze nunți, botezuri, fără mască, și ceilalți, noi, restul, trebuie să purtăm măști și trebuie să primim amenzi.

În linia întâi în București sunt cele două spitale de boli infecțioase. Ambele au jumătate de capacitate goală. La începutul pandemiei au alocat pentru CNSSU un număr de paturi de ATI, anunțat în luna martie.

Dacă situația o va impune, Ministerul Sănătății va dimensiona acest număr”, a declarat Firea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *