Firea insista sa cumpere 177 de apartamente pentru medici. In prima faza, proiectul a fost respins de Consiliul General

In sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti de pe 12 decembrie, Gabriela Firea incearca din nou sa treaca o hotarare de consiliu prin care Primăria va cumpra 177 de apartamente la un preț mediu de peste 1.500 euro / mp, pentru medici. Firmele care ar avea de castigat de pe urma afacereii ar fi, printre altele, societatea care deține groapa de gunoi de la Chiajna și dezvoltatorul cartierului Greenfield pentru care aceeași Primărie a fost de acord să cioparteasca pădurea Băneasa.

Luna trecuta, Consiliul General al Municipiului București a respins proiectul prin care Primăria voia să cumpere primele 177 de locuințe din cele 600 pe care dorește să le achiziționeze pentru medici. Grupurile PNL și USR au votat împotrivă, motivând că proiectul a fost pus pe ordinea de zi suplimentară, iar prețurile sunt prea mari. Pentru acest proiect, era nevoie de 2/3 din numarul de consilieri.

Potrivit proiectului de hotărâre, municipalitatea voia să facă următoarea achiziție, estimata la aproximati 20 de milioane de euro:

Cubic Residence SRL – 37 apartamente cu două camere, 10 apartamente cu 3 camere;
Iridex Group Import Export – 5 garsoniere, 18 apartamente cu două camere, 20 apartamente cu 3 camere;
Impact Developer&Contractor (Greenfield) – 70 apartamente cu 3 camere;
Ipsilanti Invest – 1 garsonieră și 16 apartamente cu 3 camere;

„Ce a vrut să facă Gabriela Firea astăzi se cheamă furt cu mâna altuia. Primarul Capitalei ar fi vrut ca acest Consiliu să gireze prin vot o afacere ce ridică suspiciuni majore. În primul rând sunt suspiciuni legate de preț – mult mai mare decât prețul mediu de pe piața. În al doilea rând, sunt și suspiciuni legate de firmele care ar fi încasat cele mai mari sume de bani din această afacere. E vorba despre cei care au groapa de gunoi de la Chiajna și despre cei care au dezvoltat cartierul Greenfieled. USR nu va vota acest proiect până când Primăria nu va reuși să demonteze aceste suspiciuni”, a declarat Roxana Wring, președinte USR București și consilier municipal la finalul sedintei trecute de consiliu trecute

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *