Firma Black Cube angajată în Ungaria să discrediteze persoanele care au legătură cu Soros

Firma israeliană de investigații Black Cube, cunoscută în România pentru că a fost angajată să o spioneze pe șefa DNA, este implicată într-un nou scandal după ce s-a aflat că, în timpul alegerilor din aprilie din Ungaria, a fost angajată pentru a iniția o campanie de discreditare a ONG-urilor și persoanelor care au o legătură sau alta cu omul de afaceri George Soros. Dezvăluirile aparțin unui fost angajat al companiei și unei persoane care cunoaște contractele în care este angajată companieia și au fost publicate de site-ul Politico.eu.
Între decembrie 2017 și martie 2018, reprezentanții ONG-urilor din Ungaria care au legături cu George Soros au fost contactați de către agenți care s-au folosit de identități false și care au înregistrat în secret conversațiile. Înregistrările, care au început să apară în Jerusalem Post și în ziarul controlat de guvernul Ungariei, Magyar Idok, înainte de alegerile din Ungaria, au fost folosite de premierul Viktor Orban pentru a ataca organizațiile independente ale societății civile în timpul ultimelor zile de campanie.
”Este politica Black Cube de a nu discuta niciodată despre clienții săi cu o terță parte și de a nu confirma sau de a nega speculații făcute în ceea ce privește lucrările companiei”, a spus un purtător de cuvânt al Black Cube pentru Politico. ”Este important de notat că Black Cube lucrează mereu în concordanță cu legea”, a adăugat acesta.
Cele două persoane care au dezvăluit informațiile sustin că nu știu cine a plătit pentru discreditare sau dacă guvernul Ungariei este implicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.