Firma lui Firea închiriază o maşină cu banii cu care putea să o cumpere

Compania Municipală Străzi, Poduri şi Pasaje a atribuit un contract direct de 44.250 de lei fără TVA (53100 de lei cu TVA) unei firme din Bucureşti pentru închirierea celei mai slabe maşini Logan. Contractul prevede închirierea unui autoturism Dacia Logan 1.2, pe benzincă, care să aibă maximum 3 ani, km nelimitati, full Caso , toate taxele , rovigneta, cauciucuri de sezon, pentru un numar de 750 zile pentru o bucata sau închirierea a 5 bucăţi pentru 150 zile.

Pe site-ul Dacia, pretul unui autoturism nou cu specificatiile cerute de Compania Municipala Străzi Poduri şi Pasaje se ridică la 7470 de euro, cu TVA inclus, adică 34946 de lei la cursul zilei, ceea ce înseamnă că firma înfiinţată de Gabriela Firea putea cumpăra un autoturism nou şi să se plătească şi toate celelalte cerinţe din anunţ.

Societatea care a primit contractul se numeşte General Direct Grup SRL. Societatea desfăşoară activităţi specifice tur-operatorilor, are 9 anjagaţi în total şi a ajut în 2017 o cifră de afaceri de 3054644 de lei şi un profit de 63512 de lei. Firma a fost înfiinţată în 2012 şi are, în prezent, un singur acţionar – Popescu Cătălin.

Compania Municipală Străzi, Poduri şi Pasaje nu este la prima achiziţie dubioasă. În septembrie, Compania Titan Mar, deţinută de fostul ministru și primar general PDL Adriean Videanu, a încheiat un acord-cadru cu Compania Municipală Străzi, Poduri şi Pasaje Bucureşti pentru „furnizare borduri granit, borduri piatră naturală, piatră cubică” în valoare de 14.192.000 de lei, adică peste 3 milioane de euro, potrivit anunţului de atribuire publicat în SEAP (portalul guvernamental de achiziţii publice).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *