Firmele controlate de apropiații lui Liviu Dragnea au datorii la stat de aproape 12 milioane de lei

Firmele controlate de apropiații lui Liviu Dragnea au datorii la stat de aproape 12 milioane de lei, susține G4media.ro în cadrul unui material publicat joi. Conform legii, suma ar trebui recuperată de ANAF, dar Fiscul nu pare interesat de acest lucru.

„În total, Tel Drum şi Hotel Turris, societăţi controlate sau deţinute de Dragnea şi familia sa, au de plată la ANAF o sumă de 11,7 milioane de lei. Transformată în euro, este vorba de o datorie de 2,5 milioane la curs de 4,65 lei/euro. Preşedintele PSD a dirijat public Fiscul şi Ministerul de Finanţe după bunul plac politic. Săptămâna trecută, pe 5 iulie, Liviu Dragnea îl trimitea pe Ionuţ Mişa, şeful ANAF, să recupereze datoria de 1,2 milioane de lei pe care preşedintele Klaus Iohannis ar trebui să o plătească după ce a încasat mai mulţi ani chirii pe o clădire pe care a pierdut-o în instanță”, arată sursa citată.

TelDrum, firmă controlată oficial de apropiații lui Liviu Dragnea și în legătură cu care este cercetat de DNA și șeful PSD, are de plătit la bugetul asigurărilor sociale 1,33 milioane, iar bugetul asigurărilor de sănătate 600.000 de lei, în timp ce la şomaj are datorii de 44.000 de lei. În plus, în cadrul procedurii de însolvență, ANAF are de recuperat o sumă de 6,8 milioane de lei de la firma despre care procurorii DNA susțin că este controlată de Liviu Dragnea. La acest total, se adaugă datoria confirmată pe 28 iunie de Tribunalul Bucureşti de 2,6 milioane. Se ajunge astfel la o sumă de 9,4 milioane de lei.

„Fiscul nu are de recuperat bani doar de la Tel Drum, ci şi de la Hotel Turris SA, societate deţinută pănă în 2015 de fosta soţie a lui Dragnea, Bombonica Prodana. După partaj, clădirea hotelului şi terenul aferent au ajuns la liderul PSD, iar firma cu datorii la soţie, care apoi a ieşit din acţionariat şi a cedat societatea unei angajate, Cristina Mândroc. Şi Hotel Turris a intrat în insolvenţă şi conform tabelului creditorilor instituţia condusă de Ionuţ Mişa trebuie să recupereze 2,3 milioane de lei. 938.556 de lei sunt datoriile către bugetul consolidat. O sumă de 945.295 de lei este restanţa pe care fosta firmă a familiei Dragnea o are la asigurările sociale. Aproape 400.000 de lei trebuie plătiţi la bugetul de sănătate şi 30.000 la contribuţiile pentru şomaj. Pănă în acest moment, banii nu au fost recuperaţi aşa cum am aflat de la ANAF, iar datoria a fost acumulată în perioadă în care Hotel Turris era deţinută de familia şefului PSD”, se mai arată în articolul publicat de g4media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.