Fiul disidentului Ursu, ai cărui călăi au fost achitaţi, a răbufnit: O RUŞINE pentru Justiţia română!

Fiul disidentului Gheorghe Ursu, Andrei Ursu, a avut o reacţie pe blogul Fundaţia Gheorghe Ursu după ce Curtea de Apel Bucureşti i-a achitat pe călăii tatălui său. Sunt stupefiat, efectiv. E o incredibila bataie de joc la adresa ideii de justitie in Romania. E cu adevarat tragic ca, la 30 de ani de la eliberarea de dictatura, iata Securitatea mai poate inca sa influenteze in asa masura oameni din justitie – si care le fac inca jocul. E o imensa nedreptate si la adresa victimelor comunismului, a celor care s-au opus lui Ceausescu.

Orice judecator, orice om de buna credinta i-ar fi condamnat. Sunt sute de probe – marturii, documente ale Securitatii, acte medicale care demonstreaza fara vreun dubiu ca acesti oameni l-au torturat pe tatal meu, torturi care au dus la uciderea lui. Si nu numai atat – ca au facut-o cu intentie, la ordin de sus, de la varful ierarhiei dictaturii Ceausescu”, a arătat Andrei Ursu.

„10.18.2019: O RUSINE PENTRU JUSTITIA ROMANA, O BATAI DE JOC LA ADRESA DREPTATII SI A VICTIMELOR DICTATURII CEAUSISTE: ACHITAREA TORTIONARILOR LUI GHEORGHE URSU DE CATRE O JUDECATOARE ASERVITA INTERESOLOR SECURITATII, MIHAELA NITA. Probatoriul dovedeste fara putinta de indoiala vinovatia inculpatilor Pirvulescu si Hodis”, a rbufnit Andrei Ursu. (http://gh-ursu.ong.ro/)

Fostii ofiteri de Securitate Marin Parvulescu si Vasile Hodis au fost achitati in dosarul in care erau acuzati de infractiuni contra umanitatii, acuzatii legate de ancheta care a dus la decesul in arest al disidentului Gheorghe Ursu. Procurorii cerusera pedepse de 25 de ani de inchisoare in cazul celor doi fosti ofiteri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *