Fiul ducilor de Sussex, botezat

Archie, fiul prinţului Harry al Marii Britanii şi al soţiei sale, Meghan, a fost botezat sâmbătă, 6 iulie, la Windsor, în cadrul unei ceremonii private la care nu au avut acces presa sau publicul, informează DPA.

Caracterul privat al botezului i-a nemulţumit pe admiratorii familiei regale britanice, în special după ce a fost făcută publică valoarea renovării noii reşedinţe a cuplului princiar de pe domeniul Windsor – locul unde a avut loc, anul trecut, ceremonia lor de căsătorie -, care se ridică la 2,4 milioane de lire sterline (3 milioane de dolari), costuri suportate de contribuabili.

Ducele şi ducesa de Sussex au refuzat să facă publice numele naşilor bebeluşului, invocând dorinţa de a-şi proteja viaţa privată.

Potrivit speculaţiilor din presa britanică, printre naşi s-ar putea număra Genevieve Hillis şi Lindsay Roth, prietene apropiate ale lui Meghan, după ce ducesa a fost zărită în compania lor săptămâna acesta la Wimbledon, precum şi Thomas şi Charlie van Straubenzee, foşti colegi de şcoală ai lui Harry.

Archie a purtat o ţinută din dantelă şi satin, o reproducere a aceleia îmbrăcate în secolul al XIX-lea de fiica cea mare a reginei Victoria şi care a fost folosită la botezul multor generaţii de copii din familia regală.

Vestimentaţia, realizată de croitoreasa reginei, Angela Kelly, în 2004, după ce versiunea originală a devenit prea friabilă pentru a mai putea fi purtată, a fost îmbrăcată şi de copiii lui William şi Kate, prinţul George, prinţesa Charlotte şi prinţul Louis, cu ocazia ceremoniilor de botez.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *