Fiul lui Dragnea cumpără pe mai nimic activele de lux ale TelDrum

Fiul lui Liviu Dragnea, Ștefan Valentin, a preluat mai multe active importante de la firma Tel Drum cu puțin timp înainte ca aceasta să-și ceară falimentul, se arată într-o anchetă publicată de Rise Project.

Cea mai importantă achiziție este fosta vilă de protocol a partidului comunist, cu piscina și terenurile care o înconjoară. Pentru toate acestea, Dragnea junior, prin intermediul firmei Zooveg 2010 la care deține 70% din acțiuni, a plătit doar 106.000 euro. Tranzacția a avut loc pe 9 ianuarie, cu opt zile înainte ca cererea de insolvență a TelDrum să fie înregistrată la Tribunalul Teleorman. Contractul poate fi anulat la cererea lichidatorului, dacă acesta consideră că vânzarea s-a făcut în dauna creditorilor.

Conform datelor publicate în Monitorul Oficial, din iulie 2017 până în ianuarie 2018, Dragnea junior a încasat de la Zooveg dividende ce însumează 2.637.629 de lei (peste 500.000 de euro) – pe anii 2015 și 2016. Cea mai recentă tranșă, de peste 2 milioane de lei, a fost încasată în luna ianuarie. De asemenea, Dragnea junior a transferat și profitul societății Gransiloz, pentru aceeași perioadă, în conturile Zooveg imediat după Crăciun, pe 27 decembrie 2017. În total, 6.892.289 de lei (1,5 milioane de euro).

Altfel, atât Zooveg cât și Gransiloz au terminat anul trecut pe minus în registre, se arată în ancheta Rise Project.

În noiembrie 2017, Liviu Dragnea a fost pus sub învinuire de procurorii DNA sub acuzațiile de constituire a unui grup infracțional organizat, folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete și abuz ăn serviciu cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul. Potrivit procurorilor, Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a iniţiat un grup infracţional organizat care acţionează şi în prezent şi din care au făcut şi fac parte funcţionari ai instituţiilor din administraţia publică şi persoane din mediul de afaceri.

Prejudiciul în acest dosar este de 30 de milioane de lei prin abuz în serviciu şi de 20 de milioane de euro prin fraudarea fondurilor europene.

DRAGNEA – CU BANII ÎN RETRAGERE

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *