Fiul Lui Meleșcanu, Consul La Strasbourg. Meleșcanu, Pe Mâna Parchetului

Scandalul numirii consului general la Strasbourg se extinse. Câștigătorul postului este nimeni altul decât fiul vitreg al ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu. Denitarul spune însă că numirea a fost una cât se poate de legală. Despre ancheta deschisă de Parchetul General pentru folosirea funcţiei în scopul favorizării unor persoane şi abuz în serviciu, Meleșcanu spune că nu are detalii, el aflând din presă despre aceste cercetări.

Parchetul General a început o urmărire penală in rem, după o plângere depusă pe numele lui Teodor Meleșcanu.

„Am aflat din presă ştirea că Parchetul General a deschis un dosar in rem în legătură cu numirea unui consul general la Strasbourg. Eu, personal, n-am fost informat în niciun fel în legătură cu chestiunea asta”, a spus șeful diplomației.

„Vreau să vă asigur că toate numirile de către Guvernul României, care se fac de către Guvernul României privind consulii generali, inclusiv a celui de la Strasbourg, s-au făcut cu respectarea tuturor prevederilor legale”, a mai afirmat Meleşcanu.

Presa a relatat că Meleşcanu şi-ar fi numit fiul vitreg consul la Strasbourg. Pe 28 iunie, a fost publicată în Monitorul Oficial o hotărâre a Guvernului prin care era rechemat din calitatea de consul general la Strasbourg Sabin Pop şi era numit în calitatea respectivă Sorin Adrian Pîrvulescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *