Lingăii PSD plătiți regește din bani publici. Floriana Jucan, inca 100 de mii de lei de la stat

 

Firma Florianei Jucan, SC Babilon Press SRL, a mai primit două contracte de la instutuţiile statului roman pentru furnizarea albumul „Români de Centenar”. Primul contract a fost atribuit de Ministerul Turismului pe 20 decembrie pentru cumpărarea a 190 de cărţi din volumul Români de Centenar. Cel de-al doilea contract a fost atribuit Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale pe 20 ianuarie, pentru 20 de volume.

Volumul Romania de Centenar are, oficial, 240 de pagini şi este tipărită în două versiuni bilingve – româno-engleza și româno-franceză. Este oferit într-o casetă de aceeași culoare ca și coperta, pe care este imprimat logoul oficial al Centenarului. Conform ofertei făcută de producător, firma care tipăreste si QMagazin, albumul conține fotografii reprezentative pentru România, precum invenții, peisaje, obiective turistice, tradiții, momente istorice, arhetipuri, români de Nobel.

În 2018, volumul a fost achiziţionat la preţul de 450 de lei bucata, iar în 2019, valoarea lui a crescut pana la 470 de lei, după cum rezultă din ofertele de atribuire.

Comparativ, volumul dedicat Centenarului care conține fotografii și reproduceri după documente din perioada Unirii de la 1918, intitulat „Cartea de aur a Centenarului Marii Uniri”, ce conține 816 pagini și planșe color, se vinde în librării cu 119 lei.

Floriana Jucan este la al patrulea contract cu instituţii de stat pentru vânzarea cărţii de centenar. Consiliul Județean Vrancea, condus de baronul PSD Marian Oprișan, plătea firmei Babilon Press SRL 112.500 lei plus TVA pentru 250 de exemplare din albumul „Români de Centenar” în octombrie, pentru aceeaşi lucrare, iar in mai 2018, Ministerul Fondurilor Europene cumpăra şi el cărti de 45.000 de lei.

Floriana Jucan este cunoscută ca apropiată a actuali puteri. Ea a adus o odă groteasca premierului Viorica Dăncilă în Q Magazine. Dăncilă apărea pe copertă sub titlul Rezist, imitând-o pe Claire Underwood.

Redăm o parte din oda Florianei

UN PREMIER SĂNĂTOS ÎNTR-O SOCIETATE BOLNAVĂ

Dacă se poate reproșa ceva Vioricăi Dăncilă este că încă acceptă să nu fie cu totul ea însăși. Că încă mai ține ședințe de Guvern deschise presei, că mai iese la tablă să explice ce și cum face Guvernul, că mai ține conferințe de presă în locul purtătorilor de cuvânt specializați. Cu alte cuvinte, că acceptă regulile „statului spectacol”, care face deliciul huliganilor de la galerie.

Când ea este premierul-modestie, iar nu premierul-narcisism, premierul-om de rând, iar nu premierul-erou, premierul-echilibru, iar nu premierul-isterie, premierul-feminitate, iar nu premierul-mârlănie. Viorica Dăncilă nu este un politician de divertisment. Îi este străin histrionismul care face rating pe la televiziuni. Nu este interesată de imagine. Și peste toate acestea, culmea culmilor, nu ține să fie prim-ministru cu orice preț. Adică nu este exact așa cum sunt politicienii pe care îi disprețuim. Aceia care omagiază vulgul în public și îl insultă în privat. Viorica Dăncilă nici nu omagiază, nici nu insultă; doar lucrează.Doamna Dăncilă vrea să lucreze, iar nu să gesticuleze; este activă, iar nu agitată. Ea face parte dintre acei guvernanți care preferă să lase faptele a vorbi pentru ea.Este convinsă că pensionarii știu că le-au crescut pensiile, bugetarii că le-au crescut salariile, șomerii că și-au găsit loc de muncă, întreprinzătorii că le-au scăzut impozitele, fermierii că li s-au plătit la timp ajutoarele sau că statul le-a pus la dispoziție gratuit irigațiile, consumatorii că nu a debordat inflația, fără ca primul ministru să le comunice la televizor sau la conferințe de presă cât de bine o duc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *