Florin Iordache, declarație halucinantă: Ar da din nou OUG 13, dacă ar putea

Fostul ministru al Justiţiei, Florin Iordache, a declarat, vineri seara, la Digi 24, că ar da din nou controversata OUG  13, dacă ar putea, în ciuda faptului că, la începutul anului 2017, sute de mii de români au protestat în stradă împotriva ei.

„Atâta timp cât avem o decizie a Curţii Constituţionale, OUG 13 nu a fost cred că îndeajuns de explicată şi eu nu am fost destul de susţinut de colegii mei. Când colegii mi-au reproşat că am adoptat-o, am făcut un pas în spate. Vi se pare normal că oameni, pentru sume infime, primari, viceprimari, chiar dacă au fost achitaţi să îşi piardă mandatul?”, a afirmat Iordache.

Mai mult, Iordache este un susținător înfocat al pragului de abuz în serviciu, dar și al foloaselor patrimoniale și nepatrimoniale: „Dacă era după mine, eu am fost susţinătorul OUG 13, în acel context, acel prag pe care l-am stabilit şi îl susţin şi acum: 50.000 de euro. Argumentul era că în codul vamal sau în legislaţia specială până la 50.000 erau prejudicii care, dacă se achitau, respectiva persoană nu primea pedeapsă”.

Întrebat dacă va creşte pragul la abuzul în serviciu, Iordache a replicat: „Ne obligă decizia Curtii. Dacă a fost 200.000 lei e prea mult, nu am un răspuns. La acest moment nu ştiu”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *