Flota Rusiei din Marea Neagră va primi 13 nave echipate cu rachete de croazieră Kalibr

Flota rusă din Marea Neagră urmează să fie completată cu 13 nave şi vase noi, dintre care unele vor fi echipate cu rachete de croazieră Kalibr, a anunţat luni comandantul Districtului militar Sud, generalul Aleksandr Dvornikov, fără să precizeze însă data la care aceste noi echipamente vor intra în dotarea flotei, informează agenţia de presă rusă TASS.

„În stadiu de testare se află nava de patrulare „Dmitri Rogaciov”, o navă de desant de mare viteză după un nou proiect şi remorcherul „Serghei Balk”. Alte 13 nave şi vase auxiliare sunt planificate să sosească la Sevastopol, inclusiv de dimensiuni mici de diferite proiecte echipate cu rachete cu rachete de croazieră Kaibr”, a indicat generalul rus.

Dvornikov a reamintit că modernizarea Flotei ruse din Marea Neagră, cu baza la Sevastopol , a început în 2014, după alipirea peninsulei ucrainene la Federaţia Rusă. Reechiparea flotei continuă, a adăugat el.

La momentul actual, Flota Rusiei din Marea Neagră este capabilă să garanteze securitatea Crimeii şi a regiunilor vecine ei din cadrul Federaţiei Ruse, a declarat la rândul său comandantul flotei, viceamiralul Aleksandr Moiseev, vorbind la un eveniment dedicat împlinirii a cinci ani de la „reunificarea” Crimeii cu Rusia.

NATO a denunţat luni consolidarea „în curs de desfăşurare”a dispozitivului militar rus în Crimeea şi în regiunea Mării Negre şi a cerut Moscovei să pună capăt tuturor abuzurilor comise pe acest teritoriu anexat ilegal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *