Focar de COVID  la Clinica OncoHelp, din Timișoara: 13  persoane  infectate, două secții închise și a  treia  cu  activitate  redusă

Un număr de 13 persoane de la Clinica OncoHelp, din Timişoara, au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus. Ultimele  trei persoane, din cele 13, au fost confirmate vineri, iar conducerea unităţii sanitare a decis închiderea unor secţii şi restrângerea activităţii în ambulatoriul de specialitate pentru realizarea dezinfecţiei.

”În efortul de a stinge focarul de COVID-19 existent în cadrul Centrului de Oncologie OncoHelp Timişoara, conform Metodologiei de Supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus în ultimele 10 zile a fost dispusă testarea şi retestarea extinsă a întregului personalului din cadrul centrului (un total cumulat de 280 de testări). În urma acetei testări extinse au fost identificaţi încă 3 angajaţi infectaţi: 1 tehnician de radiologie, 1 infirmieră şi 1 îngrijitor de curăţenie”, se arată în comunicatul emis, vineri, de OncoHelp.

Având în vedere  situația, conducerea OncoHelp a luat o serie de măsuri: s-a hotârât închiderea temporară – până miercuri, 05 august 2020 a secţiilor de Oncologie Medicală şi de Hematologie, realizându-se reprogramarea pacienţilor pentru tratamentele oncologice pentru perioada imediat următoare redeschiderii celor două secţii; reducerea activităţii în ambulatoriul de specialitate, acesta funcţionând doar pentru strictul necesar; realizarea dezinfecţiei terminale a celor două secţii, atât pentru spitalizare continuă, cât şi pentru spitalizare de zi; monitorizarea continuă a stării de sănătate a personalului medical şi auxiliar al întregului Centru de Oncologie OncoHelp Timişoara; reinstruirea întregului personal referitor la măsurile de prevenţie a infecţiei cu SARS-COV-2 – atât în mediul spitalicesc, cât şi în viaţa de zi cu zi în comunitate.

”În această perioadă Laboratorul de Radioterapie şi Secţia de Îngrijiri Paliative din cadrul Centrului de Oncologie OncoHelp Timişoara îşi vor continua activitatea, focarul existent fiind complet izolat de aceste secţii. Cu toate acestea, şi aici se vor respecta strict măsurile de prevenţie necesare”, se mai precizează în comunicat.

În cursul acestei săptămâni a izbucnit un focar de coronavirus la Centrul de îngrijire a cancerului OncoHelp unde, în urma testării, 9 cadre medicale şi un pacient au fost diagnosticaţi cu COVID 19.

La nivelul judeţului Timiş sunt active 10 focare de COVID 19. La unitatea de procesare a cărnii, Smietfield – 215 cazuri, Spitalul privat Premiere – 6 cazuri, Spitalul de Psihiatrie Gătaia – 12 cazuri, fabrica Zoppas din Sânnicolau Mare – 3 cazuri, comuna Gottlob – 11 cazuri, OncoHelp – 13 cazuri, Honeywell – 5 cazuri, Maternitatea Odobescu din Timişoara – 4 cazuri şi un centru pentru îngrijirea minorilor din Timişoara – 3 cazuri. De asemenea, în oraşul Făget care se află în carantină sunt 55 de cazuri confirmate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *