Folosești saboți din plastic? Iată la ce riscuri te expui

Un studiu ce a fost realizat în Germania a descoperit că acești papuci sunt confecţionați dintr-un material cancerigen.

În acest studiu, oamenii de ştiinţă au selectat 10 perechi de sandale saboţi produse de cel mai bun brand de pe piaţă şi apoi le-au analizat într-un laborator. Rezultatele descoperite sunt de-a dreptul şocante. Aproape 60% din aceşti saboţi au în componentă lor hicrocarburi policiclice aromatice.

Hidrocarburile aromatice policiclice (HAP sau PAH, prescurtarea din engleză), cunoscute şi că hidrocarburi aromatice polinucleare, sunt hidrocarburi compuse din cel puţin două nuclee aromatice condensate, care nu conţin heteroatomi sau care au substituenţi. Naftalina este cel mai simplu exemplu de HAP. Aceste arene polinucleare se găsesc în uleiuri, cărbuni şi gudroane, şi sunt adesea produşi secundari rezulti la arderea combustibililor.

Aceste substanţe sunt cancerigene şi pot provoca o mutaţie a celulelor odată ajunse în corp.

Substanţele sunt extrem de nocive şi, odată inhalate, ajung direct în organism. Se pare că acestea nu sunt singurele substanţe cancerigene din componentă saboţilor de plastic. Aproximativ 70% din sandalele de plastic sunt alcătuite din solvenţi şi metale grele care sunt extrem de dăunătoare sănătăţii noastre. Substanţele pot intră în organism şi prin piele.

Sandalele originale Crocs (aşa se numesc aceşti saboţi), nu conţin hicrocarburi policiclice aromatice, însă conţin alte patru solvenţi cancerigeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *