Forțele NATO și ale Rusiei, ample manevre militare în Caucaz

În Georgia, NATO au început exercițiile militare de două săptămâni Noble Partner 2018 la baza Vaziani din apropiere de capitala georgiană Tbilisi. Rusia organizează și ea începând de miercuri și tot pentru două săptămâni exerciții militare în regiunea nord-caucaziană la granița cu Georgia.

Aproximativ 2.500 de militari ruşi participă, începând de joi, 2 august, la ample manevre ale forţelor de infanterie, motorizate, de artilerie şi de rachete în sudul Rusiei, inclusiv în Abhazia, anunţă Comandamentul Districtului Federal Militar Sud.

Rusia a început joi ample manevre tactice ale forțelor de artilerie, infanterie, motorizate și de rachete, la care participă peste 2.500 de militari şi peste 600 de unităţi de tehnică de luptă în sudul țării, inclusiv în Abhazia, relatează Agenţia de presă INTERFAX, citând comunicatul remis de Ministerul rus al Apărării.

„În Districtul Militar Sud, au început exercițiile în teren ale forțelor de infanterie, motorizate, rachete și de artilerie. Artileriști din brigăzile motorizate de infanterie, unități ale forțelor de motorizate își vor perfecționa abilitățile de luptă și coordonarea militară pe două poligoane situate în Districtul Federal Militar Sud, precum și la bazele militare ruse din Abhazia”, menționează Serviciul de presă al Districtului Federal Militar Sud.

Militarii antrenați în manevre vor efectua trageri cu cele mai noi tunuri de asalt, Hosta, și cu sisteme de rachete multiple Tornado-G. Se va acorda o atenţie deosebită cooperării între diferite tipuri de forţe militare. Militarii antrenați în manevre vor efectua trageri cu cele mai noi tancuri Т-72B3, maşini blindate de tip BTP-82А, mitraliere «Sani», alte tipuri arme şi muniţii.

În Georgia, NATO au început exercițiile militare de două săptămâni Noble Partner 2018 la baza Vaziani din apropiere de capitala georgiană Tbilisi.

La manevrele de la Vaziani participă 1300 de militari georgieni, 1170 de militari americani și cam 500 din alte țări membre NATO și țări partenere ale Alianței Nord-Atlantice, Ucraina, Armenia și Azerbaijan.

Exercitiile au loc în perioada când se împlinesc 10 ani de la războiul ruso-georgian în urma căruia Rusia a recunoscut independența regiunilor separatiste ale Georgiei Osetia de Sud și Abhazia.

Cu această ocazie, președintele georgian Ghiorghi Margvelașvili a condamnat ocuparea ilegală de către Rusia a unor porțiuni importante din teritoriul Georgiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *