Fost consilier prezidențial, dezvăluiri șoc: ‘Informările SRI erau pur și simplu neglijate. E o manelizare a politicii interne’

 

 

Încă din 2016, Serviciul Român de Informaţii a informat despre pericolul pestei porcine. Până în luna august 2018 a transmis 132 de informări. Iulian Fota, fost consilier prezidenţial pe probleme de securitate națională, a declarat joi seară la Digi24 că este o practică în administraţia locală şi centrală de a ignora aceste informări.

„Este o practică nefericită, dar curentă în administrația noastră, și locală, și centrală, de a ignora aceste informări. De mai multe ori am constatat că informările erau pur și simplu neglijate. Nu-i interesa! Iar unii dintre miniştri, prin natura rolului lor, ei sunt niște oameni care plutesc pe acest pământ și odată ce au ajuns miniștri, pierd ideea de responsabilitate. Și cel puțin în vreo două situații, s-a lăsat cu puțin scandal din partea mea, pentru că mi s-a părut că e o formă de iresponsabilitate”, a declarat Iulian Fota, fost consilier prezidențial pe probleme de securitate națională.

El a precizat că atunci când o instituție era considerată dușman sau adversar, era ignorată și nu mai primea informări. Fota a mai precizati că „e o manelizare a politicii interne”, „e multă dezordine”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *