Fost Deputat Capturat În Kenya, Condamnat la 7 ani!

Fostul deputat de Galaţi Mihail Boldea, acuzat de spălare de bani și înșelăciune, a fost condamnat de magistraţii Curţii de Apel Iaşi la şapte ani de închisoare. Decizia nu este însă definitivă, ea putând fi contestată la Înalta Curte de Casație și Justiție.

„Instanţa condamnă pe inculpatul Boldea Mihail, fără antecedente penale, la pedeapsa rezultantă de şapte ani de închisoare, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, favorizarea infractorului şi spălare de bani (…). Dispune confiscarea de la inculpatul Boldea Mihail a 10.000 de euro, reprezentând suma primită de la inculpatul Lazăr Ştefan pentru activitatea infracţională desfăşurată”, se arată în decizia de luni a judecătorilor Curţii de Apel Iaşi.

Mihail Boldea și alți doi coinculpați trebuie să achite despăgubiri în valoare totală de 210.000 de euro şi 316.268 de lei, reprezentând daune materiale şi morale, faţă de două părţi civile.

În 2014, fostul deputat Mihail Boldea a fost trimis în judecată, fiind acuzat că ar fi pus pe picioare un grup specializat în înşelăciuni imobiliare. Potrivit anchetatorilor, membrii grupului descopereau imobile şi terenuri aflate în proprietatea Consiliului Local sau a unor gălăţeni, pe care şi le-ar fi însuşit în mod ilegal. După începerea urmăririi penale, Boldea, la acea vreme deputat, a fugit în Kenya cu intenția de a se face avocat. A fost dat în urmărire internațională și s-a predat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *