Fost ministru de Finanţe: Propunerea de rectificare bugetară mai taie 1,1 miliarde de lei de la investiţii pentru a acoperi pensii şi salarii

Propunerea de rectificare bugetară mai taie 1,1 miliarde de lei de la investiţii pentru a acoperi pensii şi salarii, iar execuţia bugetară la 7 luni arată un deficit de 12 miliarde de lei, a scris duminică, pe Facebook, fostul ministru de Finanţe, Anca Paliu Dragu.

“Publicată cu o întârziere de 5 zile, execuţia bugetară la 7 luni arată un deficit de 12 miliarde de lei, investiţii la minim istoric, fonduri europene de coeziune de numai 2 miliarde deşi este al cincilea an al exerciţiului financiar european 2014-2020, perioadă în care România ar putea folosi zeci de miliarde de euro. Mai mult, propunerea de rectificare bugetară mai taie 1,1 miliarde de lei de la investiţii pentru a acoperi pensii şi salarii.  Şi ne mai mirăm că Romania are cea mai mare inflaţie din UE! În timp ce la unii cresc autostrăzile, la noi cresc preţurile!”, a scris Anca Paliu Dragu.

Fostul ministru de Finanţe arată, într-un articol pe site-ul impreunapentruromania.ro, că CNAIR a realizat în primele șapte luni ale anului 2018 investiții de 107,8 milioane de lei, față de 613,1 milioane de lei în perioada similară din 2017 și 447,4 milioane de lei în aceeași perioadă din 2016. Pentru tot anul, bugetul CNAIR este la circa jumătate din valoarea nominală a anilor precedenți, în condițiile în care România a fost depășită în 2017 și de Bulgaria la capitolul kilometri de autostradă.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *