Fost parlamentar, judecat pentru ucidere din culpă

Fostul senator PDL Gigi Chiru a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă. Decizia a fost luată de Parchetul General. În anul 2007, în calitate de administrator unic al unei societăţi comerciale, fostul senator a demarat lucrările de consolidare și modernizare a unui imobil în care funcționa o discotecă din localitatea Eforie Sud, județul Constanța, pentru execuție contractând o firmă al cărei administrator era inculpatul Smădu Cristian-Valentin.

”Execuția a fost realizată fără autorizaţie de construire şi în absenţa unor persoane competente să verifice dacă lucrările sunt corespunzător efectuate. Printre lucrări s-a numărat confecționarea și montarea unei balustrade metalice, care, la data de 24 noiembrie 2011, din cauza modului defectuos în care a fost realizată, s-a desprins parțial din elementele de fixare, sub greutatea unei persoane care a căzut peste ea.

Ca urmare a impactului, persoana respectivă s-a prăbușit în gol, pe pardoseala de la parterul imobilului, fapt ce a dus ulterior la moartea sa”, au precizat procurorii. În acest moment, dosarul de află la Judecătoria Constanţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.