Fost Șef Al ANAF Condamnat Definitiv, Prins În Italia!

Fostul şef ANAF, Şerban Pop, condamnat luna trecut la 5 ani de nchisoare într-un dosar în care fosta șefă a DIICOT Alina Bica a fost achitată, a fost prins la Milano. El era dat în urmărire internațională de aproximativ o lună întrucât nu s-a predat în vederea executării mandatului de condamnare. Șerban Pop a fost prins la un Oficiu Poștal din Como (Milano)

„Se va aplica mandatul european de arestare, urmând ca instanţa din Italia să se pronunţe asupra executării mandatului şi predarea acestuia către România, după transmiterea documentaţiei necesare de către instanţa din România”, au declarat surse judiciare. Un alt condamnat român, Ioan Bene a fost depistat în Italia, însă autoritățile au refuzat extrădarea sa.

Șerban Pop este condamnat pentru trafic de influenţă. În acelaşi dosar, instanţa supremă a menţinut, în iunie, decizia instanţei de fond în cazul lui Horia Simu, condamnat la patru ani de închisoare cu executare pentru cumpărare de influenţă. „La data de 8 noiembrie 2014, inculpata Bica Alina Mihaela, în calitate de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, a primit, pentru sine, în mod indirect, printr-un intermediar (martor denunţător în cauză), suma de 17.500 euro din totalul sumei de 20.000 euro, pe care acesta din urmă, în calitate de interpus, a primit-o de la inculpatul Pop Şerban. Suma de 20.000 euro a reprezentat o parte din totalul sumei de aproximativ 230.000 euro ce a fost dată de omul de afaceri în tranşe, pe parcursul a opt luni, în cursul anului 2014, inculpatului Pop Şerban, pentru ca acesta să o remită în scopul menţionat mai sus”, au arătat procurorii în rechizitoriu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *