Foști șefi ai Poliției Timiș, trimiși în judecată de DNA Timișoara

Direcția Națională Anticorupție (DNA) Timișoara a finalizat dosarul în care au fost cercetați foști șefi din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Timiș, iar 16 persoane au fost trimise în judecată, printre infracțiunile reținute regăsindu-se constituire de grup infracțional organizat, luare și dare de mită, abuz în serviciu și instigare la abuz în serviciu, șantaj, instigare la hărțuire și evaziune fiscală.

În urmă cu 3 ani, fostul inspector-șef al IPJ Timiș, Sorin Muntean, adjunctul său, Florin Bolbos, fostul șef al Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din IPJ, Dumitru Pavel, fostul șef al Poliției Rutiere Timiș, Marcel Crăciunescu, primarul orașului Recaș de la acea vreme, Teodor Pavel, precum și omul de afaceri Eugen Milutinovici, au fost ridicați de procurorii DNA.

Pe perioada anchetei au fost dezvăluite metodele prin care acționau foștii șefi din Poliția Timiș, care conlucrau îndeaproape cu infractorii, cărora le ofereau protecție, dar și consiliere despre modul de săvârșire a faptelor penale.

Sorin Muntean este acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat, două infracțiuni de instigare la dare de mită, favorizarea făptuitorului și abuz în serviciu, Florin Bolbos – pentru abuz în serviciu, iar Dumitru Pavel – pentru constituirea unui grup infracțional, luare de mită, trafic de influență, complicitate la luare de mită și favorizarea făptuitorului.

Ancheta a fost finalizată prin întocmirea unui rechizitoriu care depășește 400 de pagini, iar dosarul a fost înaintat judecătorilor de la Curtea de Apel Timișoara.

 

Sursa foto: Adrian Pîclișan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *