Fostul avocat al lui Trump a declarat în Congres că are unele ”suspciuni” cu privire la o colaborare între miliardar şi Rusia

Fostul avocat personal al preşedintelui american Mihael Cohen a declarat miercuri, într-o audiere în Congres, că nu ştie dacă Donald Trump a colaborat cu Rusia pentru a obţine o victorie în alegerile prezidenţiale, în 2016, dar că are ”suspiciuni în acest sens”, relatează The Associated Press.

Cohen le-a spus membrilor Comisiei de control din cadrul Camerei Reprezentanţilor că a asistat, înaintea alegerilor, la momente în care Trump a fost informat despre publicarea de către WikiLeaks a unor e-mailuri aparţinând Partidului Democrat şi despre o întâlnire la Trump Tower la care au participat consilieri de-ai săi din campanie, fiul său mai mare şi o avocată rusă, Natalia Veselniţkaia.

El a declarat că Trump i-a spus că fiul său mai mic ”are cea mai proastă judecată decât oricine alticineva în lume”.

Cohen a declarat, de asemenea, că Donald Trump Jr. “nu stabilea vreodată vreo reuniune, indiferent de importanţa ei, singur – şi cu siguranţă nu fără să se consulte cu tatăl său”.
El a dezvăluit că Trump a semnat personal cecuri prin care i-a restituit banii pe care i-a plătit în schimbul tăcerii actiţei porno Stormy Daniels.

Cohen a prezentat miercuri Comisiei de Control şi Reformă a Executivului din cadrul Camerei Reprezentanţilor un cec în valoare de 35.000 de dolari, datând din august 2017.

El a pledat vinovat de încălcarea legii finanţării campaniilor electorale în legătură cu un contract în valoare de 130.000 de dolari implicând-o pe Stormy Daniels. Ea afirmă că a avut o relaţie cu Trump, iar acesta neagă.

Cohen a declarat că i-a plătit personal banii lui Daniels. Însă actualul avocat la lui Trump, Rudy Giuliani, a declarat că Cohen a plătit printr-un acord de plată în avans (retainer agreement).

Potrivit procurorilor, Trump Organization i-a rambursat lui Cohen în rate lunare plata către Daniels. Ei precizează că Cohen a folosit facturi fictive pentru a ascunde natura acestot plăţi.

Alt cec, din martie 2017, a fost semnat de către Donald Trump Jr. şi de către directorul financiar al lui Trump.

El s-a întors împotriva fostului său şef şi a cooperat cu procurorul special Robert Mueller în cadrul ”anchetei ruse”. El urmează să înceapă în mai să ispăşească o pedeapsă la trei ani de închisoare.

Cohen şi-a cerut miercuri, în Congres, iertare Legislativului şi poporului americane pentru că a ”muncit să ascundă” de ele ”adevărul despre domnul Trump” atunci când ele aveau nevoie mai mare de el.

Michael Cohen le-a cerut de asemenea iertare congresmenilor pentru că a minţit Congresul în 2017. El a pledat vinovat de minţirea Legislativului, între alte acuzaţii, şi a fost condamnat la închisoare pentru acest lucru.

”Pare incredibil că am fost atât de fascinat de Donald Trump încât am fost dispus să fac pentru el lucruri despre care ştiam că erau absolut greşite”, a declarat el în faţa membrilor Comisiei.

Fostul avocat al miliardarului a declarat că nu ar accepta să fie graţiat de către preşedinte şi că nu a cerut graţierea.

El l-a acuzat pe Trump că i-a cerut să le dea bani unor femei care afirmă că au avut relaţii cu acesta, acuzaţii pe care Trump le respinge.

Michael Cohen a declarat în această audiere în Congres că depune aceste declaraţii pentru a clarifica anumite lucruri şi a încerca să repare unele greşeli pe care le-a făcut.

Republicani şi fii ai lui Trump l-a catalogat drept ”mincinos patologic”

Republicani din cadrul Comisiei de control şi reformă a Cameri Reprezentanţilor l-au catalogat pe fostul avocat personal al preşedintelui Donald Trump Micahael Cohen, pe care îl audiau miercuri, drept un mincinos, relatează The Associated Press.

Reprezentantul Paul Gosar din Arizona şi alţi republicani apreciază că Michael Cohen nu este o persoană în care să se aibă încredere în privinţa a ceea ce acesta spune despre Donald Trump, pentru că a pledat vinovat de minţirea Congresului.

Gosar a afişat mesajul ”mincinos, mincinos, pantaloni în flăcări” şi l-a catalogat pe Cohen drept un ”mincinos patologic”.

Reprezentantul democrat Stephen Lynch din Massachusetts, i-a spus lui Cohen că republicanilor ”nu le este frică de faptul că minţiţi. Cred că le este teamă că spuneţi adevărul”.

Cohen a concentrat atenţia asupra preşedintelui, subliniind că minciuna a devenit ”norma” în serviciul lui Trump.

Pe de altă parte, fii mai mari ai preşedintelui american ridiculizeză, în mesaje postate pe Twitter, audierea lui Michael Cohen, despre care afirmă că este un fost angajat nemulţumit care încearcă să se salveze.

Mărturia lui Cohen în Congres seamănă cu ”o scrisoare de ruptură” apreciază Donald Trump Jr. pe Twitter, apreciind că este ”amuzant cum se schimbă lucrurile, atunci când încerci să-ţi salvezi pielea”.

Atât Trump Jr., cât şi Eric Trump apreciază că fostul om de încredere al lui Trump se răzbună pe preşedinte după ce a fost respins într-un post la Casa Albă.

Eric Trump afirmă, într-un mesaj postat pe Twitter, că Michael Cohen ”făcea lobby pe lângă toată lumea” să fie secretar general şi apreciază că aceasta a fost ”cea mai mare glumă din campanie”.
Cohen a declarat în cursul audierii că nu l-a interesat vreodată o asemenea funcţie.

Eric Trump l-a atacat totodată pe Cohen pe tema pedepsei pe care urmează să o ispăşească şi a postat un videoclip al Partidului Republican despre Cohen, intitulat ”Distracţie plăcutăla închisoare!”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *