Fostul avocat al lui Trump susține că miliardarul a aprobat întâlnirea lui Trump jr cu o avocată rusă

Michael Cohen, fostul avocat al lui Donald Trump, afirmă că miliardarul republican a aprobat o întâlnire în timpul campaniei din 2016 între fiul său şi o avocată rusă care oferea informaţii compromiţătoatre despre Hillary Clinton, scrie presa americană, relatează AFP. Donald Trump a spus mereu că nu a ştiut nimic, la acea vreme, despre această întâlnire, a cărei existenţă s-a adeverit şi pe tema căreia Donald Trump Jr. a fost audiat în Congres.Potrivit CNN şi NBC, care citează surse anonime, Cohen ar fi dispus să-şi repete declaraţiile în faţa lui Mueller.

Pe 9 iunie 2016, Donald Trump Jr. şi Jared Kushner, ginerele preşedintelui, s-au întâlnit în Trump Tower, la New York, cu avocata rusă Natalia Veselniţkaia, despre credeau că este un emisar al Guvernului rus capabil să furnizeze informaţii despre Hillary Clinton, rivala democrată a lui Trump.

Întâlnirea la Trump Tower a fost aranjată de un producător muzical, Rob Goldstone, care l-a contactat pe Donald Trump Jr. şi i-a spus că deţine ”documente oficiale şi infprmaţii care o pun în discuţie pe Hillary şi acordurile ei cu Rusia şi care ar fi foarte utile pentru tatăl dumneavoastră”.

Donald Trump Jr. i-a răspuns ”asta-mi place” şi a acceptat invitaţia. Însă, potrivit clanului Trump, întâlnirea nu a condus la vreun rezultat.

Michael Cohen – fostul avocat şi om de încredere al lui Donald Trump, care este în conflict șeful Casei Albe – dă asigurări că miliardarul republican era la curent cu această întâlnire înainte ca aceasta să aibă loc, dezvăluie CNN şi NBC.

Potrivit acestor surse, Cohen ar fi fost prezent atunci când clientul său a fost informat de oferta întâlnirii cu avocata rusă, iar Donald Trump ar fi aprobat ţinerea întâlnirii. Surse au declarat însă pentru CNN că Michael Cohen nu deţine probe prin care să-şi susţină declaraţiile – şi anume înregistrări audio.

Trump neagă

Preşedintele american Donald Trump a negat vineri că a ştiut în prealabil de o întâlnire din timpul campaniei electorale din 2016 între fiul său şi o avocată rusă care oferea informaţii compromiţătoare despre contracandidata sa democrată Hillary Clinton, aşa cum a afirmat fostul său avocat personal Michael Cohen, relatează AFP şi Reuters.

„Nu am ştiu NIMIC despre întâlnirea cu fiul meu, Don Jr.”, a scris Trump pe Twitter, după ce CNN a relatat că fostul său avocat de lungă durată, Michael Cohen, a spus că Trump a ştiut de dinainte de întrevedere.

El l-a acuzat pe Cohen că „inventează poveşti” pentru a ieşi „dintr-o încurcătură fără legătură” cu acest caz.

Preşedintele american a negat mereu că a avut loc vreo complicitate între echipa sa de campanie şi conducători ruşi şi a catalogat cu regularitate ancheta lui Mueller drept o ”vânătoare de vrăjitoare”. Rusia neagă, la rândul ei, orice activitate de acest fel.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *