Fostul avocat personal al lui Trump, Michael Cohen, investigat pentru împrumuturi de peste 20 de milioane de dolari

Procuratura federală din Statele Unite investighează împrumuturi de peste 20 de miliarde de dolari obţinute de fostul avocat personal al preşedintelui Donald Trump, Michael Cohen, prin intermediul companiilor de taximetrie deţinute de acesta şi de familia sa, a relatat duminică New York Times, transmite Reuters.

Împrumurile sunt cercetate în cadrul unei investigaţii pentru fraudă bancară şi fiscală împotriva lui Cohen şi pentru posibila încălcare a legislaţiei bancare legată de o plată în valoare de 130.000 de dolari făcută starului porno Stormy Daniels. Acesta nu a fost acuzat de nicio ilegalitate.

Surse apropiate situaţiei au afirmat că împrumuturile obţinute de la Sterling National Bank şi Melrose Credit Union, două dintre băncile din New York care fac afaceri cu industria de taximetrie.

Procurorii cercetează dacă Cohen nu a supraevaluat valoarea activelor sale pentru a obţine împrumuturile, potrivit publicaţiei. Aceştia anchetează şi modul în care Cohen a administrat veniturile şi dacă le-a raportat autorităţii fiscale, Internal Revenue Service.

Investigaţia se află în ultima fază, iar procurorii intenţionează să îl trimită în judecată pe Cohen până la sfârşitul lunii august, au declarat două persoane apropiate situţiei, citate de New York Times.

FBI a confiscat documente şi dosare în cadrul cercetărilor efectuate de procurorii federali din New York, în urma unei recomandări a procurorului special al Statelor Unite, care investighează o posibilă coordonare între consilierii de campanie a lui Trump din 2016 şi Rusia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *