Fostul boxer Tarik Sahibeddine a oprit deturnarea unui avion

Fostul pugilist Tarik Sahibeddine a oprit, vineri seară, deturnarea unui avion care zbura pe ruta Munchen – Paris.

Sahibeddine l-a neutralizat pe un bărbat care voia să intre în cockpit şi să preia controlul avionului pentru a-l deturna şi a se alătura prietenilor săi rămaşi la sol în Bavaria. Sahibeddine, care s-a retras din activitatea sportivă în 2013, a intervenit pentru ca situaţia să nu degenereze.

“Voia să preia controlul avionului. Am văzut că exista un schimb de replici între el şi însoţitoarea de zbor şi mi-am dat seama că o ameninţa. Am auzit ţipete şi am văzut teama din ochii multora. Astfel că, când a trecut pe lângă mine l-am surprins şi am sărit pe el”, a declarat pentru Europe 1 fostul sportiv, care a fost ajutat în intervenţia sa de alţi doi pasageri.

Individul care voia să deturneze avionul a fost imobilizat şi legat de un scaun până la sosirea la Paris, unde aşteptau poliţiştii pentru a-l prelua.

Arnaud Romera, jurnalist care se afla în avion, a povestit pe Facebook că echipajul şi cei 200 de pasageri l-au aplaudat pe Tarik Sahibeddine şi i-au mulţumit pentru curajul de care a dat dovadă, iar fostul sportiv s-a fotografiat în cockpit, ca amintire.

Sahibeddine, născut în 1971, în Maroc, are în palmares 12 victorii şi 11 înfrângeri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *