Fostul cancelar Gerhard Schröder dă în judecată „Bild“ pentru că publicat acuzațiile lui Navalnîi că ar primi bani de la Putin

ARCHIV - 01.07.2020, Berlin: Gerhard Schröder (SPD), ehemaliger Bundeskanzler und jetziger Leiter Verwaltungsrat Nord Stream 2, wartet auf den Beginn der Anhörung im Wirtschaftsausschuss des Bundestags zum Pipeline-Projekt Nord Stream 2 im Sitzungssaal. Politiker von CDU und Grünen fordern als Konsequenz aus der Vergiftung des russischen Oppositionellen Nawalny Altkanzler Gerhard Schröder auf, seinen Posten beim Pipeline-Unternehmen Nord Stream 2 zu räumen. Foto: Kay Nietfeld/dpa +++ dpa-Bildfunk +++ | Verwendung weltweit

Gerhard Schröder dă în judecată tabloidul Bild, care a publicat acuzațiile lui Aleksei Navalnîi că Schröder ar primi bani de la Putin și că ar fi un “errand boy” al Kremlinului. Schröder, fostul premier nominal socialist al Germaniei, a acceptat, la încheierea mandatului său de cancelar, în 2005, oferta lui Putin de a intra în administrația companiei Gazprom, ceea ce a aruncat o lumină foarte tulbure și nepotrivită asupra întregii politici a lui Schröder în fruntea Germaniei față de Rusia lui Putin.

The Times spune că, desigur, Schröder nu primește bani direct de la Putin, ci e plătit de Gazprom, dar Schröder arată că găsește nuanța foarte importantă, motiv pentru care a și inițiat acțiunea în justiție.

În Germania, însă, lumea e obișnuită cu procesele lui Schröder. Pe când era cancelar, el a vrut să dea în judecată un alt jurnalist de la un tabloid care scrisese despre el că își cănește părul, pentru că altfel nu s-ar explica de ce la 60 de ani (cât avea atunci) e de culoarea abanosului.

Atunci Schröder a renunțat la proces, probabil pentru că tribunalul ar fi putut ordona o analiză chimico-estetică a părului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.