Fostul pilot al Elenei Ceauşescu, candidat la şefia DNA

 

Vineri este ultima zi în care procurorii îşi pot depune candidatura la selecţia organizată de Ministerul Justiţiei pentru funcţia de procuror şef al DNA. Până joi, la Ministerul Justiţiei şi-au depus candidatura doi procurori: Paula Tănase şi Nicolae Lupulescu.

Nicolae Lupulescu are gradul de general-maior şi este procuror la Secţia Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. A fost detaşat la MApN, începând cu 14 martie 2016, pe o perioadă de trei ani.

Lupulescu a fost adjunctul secţiei militare a DNA, înainte de desfiinţarea acesteia. Este considerat un apropiat al Laurei Codruţa Kovesi şi al lui Marius Iacob, adjunctul DNA. Actualul procuror militar e fost aviator. A activat în flotila prezidenţială a lui Ceauşescu, fiind pilotul Elenei Ceauşescu. A intrat în magistratura în 1989, când ministru al Justiţiei era Maria Bobu, potrivit stiripesurse.ro.

Nicolae Lupulescu a devenit celebru la DNA după ce a instrumentat dosarul şefului Biroului de Informare Recrutare din cadrul CMJ Vaslui, colonelul Paul Boghiu. Cercetat pentru trafic de influenţă, Boghiu era acuzat că ar fi primit mită doi cocoşi, o sticlă de rachiu şi un bidon cu vin, pentru a ajuta o persoană să se angajeze în Armată.

 

Tot Lupulescu este cel care s-a ocupat de dosarul privind accidentul aviatic produs la Tuzla, în iulie 2010, şi soldat cu 12 morţi. Dosarul a fost returnat de instanţă Parchetului Militar, pentru refacerea urmăririi penale.

În martie 2014 a candidat pentru funcţia de şef al DIICOT, el fiind la acea vreme şef adjunct la Secţia de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari din cadrul DNA.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *