Fostul premier israelian Ehud Barak l-a comparat pe Netanyahu cu dictatorul Ceușescu

Fostul premier israelian Ehud Barak l-a comparat pe Benjamin Netanyahu, actualul șef al Guvernului Israelului, cu Nicolae Ceaușescu.

„Netanyahu este Ceaușescu (…) Trebuie să creăm o nouă viziune, o adevărată viziune în fața falșilor mântuitori. Trebuie să luptăm pentru casa noastră”, a declarat Barak, acuzându-l pe actualul premier israelian că „trădează oamenii pe care ar trebui să-i servească” și „duce statul spre ruină și apus”.

Afirmațiile făcute duminică de Barak nu au rămas fără răspuns, partidul de guvernământ, Likud, spunând că fostul premier se dovedește tot mai „delirant”

„Remarcile sale la adresa prim-ministrului Netanyahu sunt incitare la o crimă”, mai susține Likud. Ehud Barak a fost premier al Israelului în perioada 1999-2001 și ministru al Apărării timp de mai mulți ani în Cabinetul Netanyahu.

În ultimele luni a criticat dur Guvernul și pe premierul Netanyahu, afirmând că „denaturează sionismul și iudaismul, trădează democrația, atacă fundațiile și instituțiile democrației israeliene”, relatează postul Arutz Sheva, citat de mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *