Fostul președinte Nicolas Sarkozy, reținut de poliție

Fostul președinte francez Nicola Sarkozy a fost reținut de poliția din Hexagon pentru a răspunde la o serie de acuzații ce vizează o posibilă finanțare ilegală a campaniei sale electorale din 2007 din partea dictatorului libian Muammar Gaddafi.

Nu este prima oară când poliția franceză îl citează pe Sarkozy, însă contextul este unul nefast pentru fostul președinte, în condițiile în care un fost consilier de-al său din perioada anchetată, Alexandre Djouhri, a fost arestat recent în Londra. Sarkozy ar fi chestionat de poliție în Nanterre, o suburbie din vestul Parisului.

Poliția franceză a început în 2014 o anchetă asupra finanțării campaniei prezidențiale din 2007 a lui Sarkozy, după ce mai mulți oficiali libieni, inclusiv Muammar Gaddafi, au afirmat că acesta din urmă ar fi sponsorizat ilegal campania lui Sarkozy.

În 2014, postul de televiziune francez TV3 a dat pe post un extras dintr-un interviu audio luat fostului dictator libian, în care Gaddafi se lăuda că a finanțat campania lui Sarkozy din 2007.

Declarația de atunci a lui Gaddafi a fost susținută de un mesaj oficial, în aceeași linie, transmis de ministrul libian de externe de la acea vreme, Moussa Koussa.

În 2016, omul de afaceri franco-libanez Ziad Takieddine susținea că el a fost cel care a livrat banii către staff-ul lui Sarkozy, într-o valiză.

Fostul președinte a respins deja toate acuzațiile la adresa sa. Avocații lui Sarkozy nu au remis până acum presei niciun comunicat privind situația fostului președinte.

Sursa foto: infiniteunknown.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *