Fostul său șef dă de pământ cu Tudorel Toader: ‘ E dispreț total față de CSM trimiterea la președinte a numirii lui Florea la șefia DNA fără avizul Consiliului’

Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul justiţiei. Fostul președinte al CCR, Augustin Zegrean, și fost șef al lui Tudorel Toader la Curtea Constituțională, spune că ministrul Justiției și-a arătat disrețul față de CSM prin decizia de a trimite nominalizarea Adinei Florea la șefia DNA, deși Consiliul a dat un aviz negativ.

Referitor la OUG dată luni, 15 octombrie, pentru modificarea legilor justiției, Zegrean a declarat, la Digi 24: ”Ăsta e un pas înainte, că toată lumea e nemulțumită. Și procurori, și judecători, și parlamentari, e primul semn că e o treabă bună. Ministrul Justiției nu are ce să caute în sesizările la adresa procurorilor, e Inspecția Judiciară, e CSM. Ce să caute un politician în justiție? Chiar dacă nu e politician, e membru al Guvernului. Comisia de la Veneția nu ne învață cum să facem, ne spunem ce nu e bine. De 2 ani, nimic nu s-a întâmplat în țara asta, doar s-a vorbit despre legi, acum e o nouă OUG. Ce să înțelegi din asta?

E dispreț total față de CSM trimiterea la președinte a numirii lui Florea la șefia DNA fără avizul Consiliului.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *