Fostul șef al ANAF, Gelu Diaconu, audiat la DNA

Fostul șef al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Gelu Diaconu, este audiat, luni, la Direcția Națională Anticorupție (DNA), unde a fost citat ca martor în dosarul „Tel Drum”.

În ultima perioadă, Gelu Diaconu a făcut mai mute referiri, în postări pe Facebook, la legăturile președintelui PSD, Liviu Dragnea, cu firma Tel Drum.

În dosarul „Tel Drum”, procurorii DNA au anunțat în 13 noiembrie 2017 că Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracțional, abuz în serviciu și infracțiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea firmei în privința acordării de contracte, fapte care ar fi fost comise în perioada în care actualul lider PSD era președinte al Consiliului Județean Teleorman.

În acest dosar, statul are de recuperat de la inculpații din dosar o sumă de 127,5 milioane lei, context în care DNA i-a pus lui Liviu Dragnea sub sechestru toate bunurile deținute, printre acestea aflându-se un teren de aproape 3.000 de metri, un apartament de 80 de metri pătrați, două mașini și sume de bani deținute în conturi.

Pe 27 decembrie 2017, SC Tel Drum SA a fost trimisă în judecată, ca persoană juridică, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecințe deosebit de grave.

De asemenea, într-un dosar distinct aflat în faza de urmărire penală, în data de 17 ianuarie, DNA a pus societatea sub învinuire pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și evaziune fiscală în formă continuată, precum și pentru complicitate la două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau altul. Procurorii au pus sechestru pe toate bunurile mobile și imobile ale firmei, până la concurența unei sume de peste 32 milioane lei. Pe 22 ianuarie, reprezentanții societății comerciale au depus la Tribunalul Teleorman o cerere de intrare în insolvență, invocând sechestrul impus de procurori.

 Sursa foto: www.agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *