Fostul șef al Interpolului, Meng Hongwei, se face vinovat de ”abateri grave”, anunţă Partidul Comunist chinez

Fostul director chinez al Interpolului, Meng Hongwei, care a demisionat în octombrie, s-a făcut vinovat de ”abateri grave” ale disciplinei Partidului Comunist Chinez (PCC), au anunţat miercuri serviciile de inspecţie ale partidului unic chinez, relatează AFP.

Meng Hongwei – a cărui dispariţie de la sediul organizaţiei internaţionale de poliţie, la sfârşitul lui septembrie, a ţinut cronica – a fost exclus de PCC din toate funcţiile publice, a anunţat Comisia Centrală de Inspecţie a partidului, în urma unei anchete.

El nu a fost niciodată demis în mod oficial din postul de adjunct al ministrului Securităţii Publice, în pofida plasării sale sub anchetă internă.

„Meng Hongwei nu a respectat principiile Partidului (…), nu a divulgat informaţii personale, aşa cum ar fi trebuit să facă, şi a refuzat să pună în aplicare decizii ale Comitetului central al Partidului”, a anunţat comisia într-un comunicat.

Expresia ”abateri de la reguli disciplinare” se referă de obicei la fapte de corupţie.

Meng „a acceptat mită şi este suspectat că a încălcat legea”, anunţa în octombrie Ministerul chinez al Securităţii Publice, fără să facă precizări cu privire la acuzaţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *