Fostul șef al Jandarmilor păstrează misterul ordinului care a declanșat haosul!

Fostul șef al Jandarmeriei Sebastian Cucoș a ajuns la Parchetul General, unde ar trebui să dea declarații în calitate de suspect în dosarul violențelor din Piața Victoriei din 10 august. La intrarea în Parchet, Cucoș a refuzat să dea declarații.

Tot astăzi a fost la Parchet și șeful interimar al Jandarmeriei Ionuț Sindile care a anunțat că va avea o reacție în jurul orei 15.00.

Ionuț Sindile a fost pus sub învinuire săptămâna trecută, alături de Sebastian Cucoș, fost șef al instituției, Mihai Chirica, secretar de stat în MAI, și Laurențiu Cazan, coordonatorul intervenției din 10 august.

Colonelul Sebastian Cucoș și colonelul Cătălin Sindile, în lipsa unui ordin sau dispoziții care să consemneze preluarea comenzii de la maior Laurențiu Cazan, prin ordinele date direct forțelor de ordine, au participat nelegal la conducerea operațiunilor și l-au ajutat pe acesta din urmă să pună în aplicare ordinul nelegal de intervenţie în forţă pentru evacuarea protestatarilor aflaţi în Piaţa Victoriei, cauzând astfel o vătămare a drepturilor legitime ale majorităţii protestatarilor privind libertatea de exprimare şi libertatea de întrunire, cu consecinţa exercitării de către forţele de ordine din cadrul Jandarmeriei Române a unor acte de violenţă nejustificate de situaţia operativă şi de nevoile reale de imobilizare a persoanelor turbulente, folosirea forței nefiind făcută în mod gradual și având loc inclusiv împotriva copiilor, producându-se astfel vătămarea unui număr mare de participanţi la protest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *