Fostul Şef Al Poliţiei Române Dă Vina Pe Dactilografă

Fostul şef al Poliţiei Române, chestorul Cătălin Ioniţă, s-a prezentat joi la DNA, unde a dat declaraţii în dosarul în care este acuzat de fals în declaraţii şi trafic de influenţă. Ioniţă a fost pus sub învinuire în urmă cu două săptîmâni. Cu doar o zi înainte de a deveni suspect, Ioniţă şi-a prezentat demisia din funcţie, întrcât, spunea el la vremea respectivă, nu vrea să aducă prejudicii de imagine Poliţiei Române. Cu toate acestea, Ioniţă s-a întors în conducerea DGA, post ocupat anterior numirii sale la conducerea IGPR.

Acuzaţiile DNA:

Suspectul Ioniţă Alexandru-Cătălin, în perioada 2009 – 2010 când îndeplinea funcţia de şef al Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliţiei Sectorului 1 Bucureşti, a pretins de la suspecta Dinu Petruţa (persoană îndreptăţită la reconstituirea dreptului de proprietate asupra unei suprafeţe de aproximativ 18 hectare, în localitatea Popeşti-Leordeni, judeţul Ilfov) cedarea cu titlu gratuit a unei suprafeţe de 4 hectare din suprafaţa respectivă, promiţând în schimb că îi va determina pe funcţionarii publici cu atribuţii în acest sens să urgenteze finalizarea procedurii de punere în posesie.

La ieşirea de la sediul DNA, fostul şef al Poliţiei Române a declarat că va merge până în pânzele albe pentru a-şi demonstra nevinovăţia şi că declaraţia de avere pentru care procurorii îl acuză de fals în declaraţii întrucât nu ar fi trecut terenul primit este una publică şi conţine numai elemente reale şi legale. El a dat totuşi vina pe anumite erori de dactilografiere.

În acest dosar a fost pusă sub învinuire şi fosta proprietară a terenului cu pricina din Popeşti Leordeni, Dinu Petruţa. Aceasta este acuzată de cumpărare de influenţă. În 2015, femeia i-ar fi vândut lui Ioniţă întreaga suprafaţă de teren contra sumei de 70.000 de euro, însă acesta nu ar fi trecut proprietatea în declaraţia de avere, fiind acum acuzat de fals în declaraţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *