Fostul şef al Poliţiei Române, la DNA

 

 

 

Cătălin Ioniţă, fostul şef al Poliţiei Române, a demisionat, marţi, din funcţia pe care o deţinea, a venit, miercuri, la DNA, el fiind chemat acolo în calitate de suspect.

„Am fost citat în data de 18, în ziua de luni, pentru a mi se aduce la cunoştinţă calitatea de suspect. Imediat după acest lucru, fără niciun fel de ezitare, am considerat că este de datoria mea să fac un pas înapoi pentru a proteja imaginea ministerului şi a Poliţiei Române, considerând că este o chestiune de demnitate şi onoare profesională. Nu am niciun fel de grijă sau problemă în legătură cu acest aspect>, a declarat Ioniţă.

La intrarea în sediul DNA, fostul şef al Poliţiei Române a ţinut să precizeze:< Aşa cum cariera mea este impecabilă de 24 de ani şi cum am respectat jurământul pe care l-am depus la intrarea în această profesie, aşa voi face până la sfârşit şi voi merge până în pânzele albe să-mi demonstrez nevinovăţia şi buna credinţă şi să protejez imaginea Poliţiei Române şi a colegilor mei, care nu merită să fie terfelită în niciun fel>.

La momentul demisiei lui Ioniţă, ministrul de Interne, Carmen Dan, declara: „Nu îi pot reproşa nimic lui Cătălin Ioniţă. A fost o cerere personală de încetare a împuterniciirii şi, în acel moment, nu cred că existau alte soluţii din partea ministrului. Referitor la afirmaţiile privind existenţa unui dosar penal, nu vreau şi nu pot să speculez eu. Asta sunt convinsă că poate să facă domnul Ioniţă. Eu i-am promis că nu voi comenta decizia personală a dânsului de solicitare a încetării împuternicirii şi cred că o va face. Aşa cum îl cunosc, va explica de ce a făcut această solicitare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.