Franţa ajută Slovacia cu 15.000 de vaccinuri împotriva COVID-19

Slovacia, ţară care a raportat cea mai mare rată de mortalitate asociată COVID din lume, a primit o donaţie franceză de 15.000 de doze de vaccin AstraZeneca împotriva coronavirusului, a anunţat duminică premierul slovac Igor Matovic, citat de France Presse.

Şeful guvernului a evocat „un mare gest amical” şi un „cadou foarte util şi simpatic” din partea Franţei într-o declaraţie făcută la Bojnice, în vestul Slovacei, în cadrul unei conferinţe de presă comune cu ambasadorul Franţei la Bratislava, Christophe Leonzi, potrivit agenţiei de presă TASR.

Matovic a spus că Franţa a sprijinit ideea unui transport de urgenţă a UE de 100.000 de doze de vaccin Pfizer/BioNTech către Slovacia.

Duminică, Ministerul slovac al Sănătăţii a anunţat că a identificat varianta sud-africană a virusului în şapte eşantioane prelevate în ţară.

Slovacia, ţară membră a UE cu 5,4 milioane de locuitori, a înregistrat în medie 24,09 decese la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile, rata cea mai mare din lume, potrivit AFP.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *