Vremea extremă în Europa. În Franța, străzi acoperite de mormane de gheaţă, în plină vară VIDEO

Vreme extremă în Europa, unde vântul puternic, ploile torențiale și grindina au necesitat intervenții de amploare. Germania se confruntă cu inundații de proporții, iar în Franța stratul gros de grindină a putut fi îndepărtat doar cu plugurile de zăpadă.

În unele zone din sud-vestul Germaniei, inundațiile și grindina de dimensiunea unei mingi de golf au făcut prăpăd. Pompierii au avut sute de intervenții.

La mijlocul verii, un oraş din Franţa a fost lovit de o furtună cu grindină, străzile oraşului fiind acoperite la scurt timp de mormane de gheaţă. Localnicii au curăţat străzile cu lopeţi, iar autorităţile au fost nevoite să intervină cu pluguri.

Grindina a lovit marţi dimineaţă oraşul Plombières-les-Bains din munţii Vosgi. Romain Munier, purtătorul de cuvânt al serviciilor locale de urgenţă, a declarat presei franceze: „S-a acumulat un strat de până la 60 de centimetri de grindină”, în timp ce pe zone mai largi s-au strâns cantităţi însemnate de apă, scrie Mediafax.

Mai multe zone din franţa se află sub alertă meteo de furtuni până joi, din cauza unei mase de aer rece care traversează ţara. Cu toate acestea, nu va mai fi grindină, ci doar ploi, tunete şi fulgere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *