Fratele lui Mazăre a fugit înainte de condamnare: Dat în urmărire!

Instanța supremă a stabilit, marți, condamnarea definitivă a fratelui fostului edil Radu Mazăre, Alexandru, la trei ani de închisoare cu executare și confiscare aa 80.000 de euro în vreme ce în cazul fostului edil a încetat procesul penal pentru faptele de luare de mită.

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale – Biroul Urmăriri au desfășurat activități privind punerea în aplicare a unui mandat de executare a pedepsei de 3 ani de închisoare, emis pe numele unui bărbat, de 50 de ani, condamnat pentru săvârșirea infracțiunii de fals în declarații.

Acesta nu a fost identificat la adresa de domiciliu, fiind efectuate verificări la reședințele și locurile în care bărbatul s-ar putea afla.

Urmează a fi dispuse măsurile legale în continuare. La acest moment, bărbatul a fost dat în urmărire națională.

Un complet de cinci judecători de la ICCJ a stabilit, luni, decizia definitivă în dosarul de mare corupție în care frații Radu și Alexandru Mazăre sunt judecați pentru fapte de mare corupție privind felul în care a fost acordat contractul pentru ridicarea cartierului de locuințe sociale constănțean „Henri Coandă”.

Fostul edil al Constanței, Radu Mazăre, și fratele acestuia, Alexandru, au vorbit, în 21 februarie, în fața judecătorilor instanței supreme, în dosarul în care ambii au fost achitați de prima instanță în mega-dosarul privind construcția cartierului de locuințe sociale Henri Coandă.

Concret, instanța a ascultat, atunci, pledoariile finale iar la final de proces ultimul cuvânt al celor judecați pentru fapte de mare corupție.

Este de amintit că în acest caz, achitarea a survenit urmare unei decizii CCR privind mandatele de siguranță națională executate de SRI în dosarele DNA, și după eliminarea tuturor interceptărilor din caz de către completul de trei judecători.

Astfel, după ce avocatul lui Mazăre a explicat instanței de ce clientul său și fratele acestuia trebuie să rămână achitați, cei doi, pe rând au explicat judecătorilor că nu s-ar face vinovați de faptele pentru care au fost trimiși în judecată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *