FRF a făcut marele anunț: La Euro 2020, accesul spctatorilor  va fi permis pe Arena Națională

 

Comitetul Interministerial Euro-2020 a discutat, în şedinţa de miercuri, scenariile de acces al publicului la meciurile de la Bucureşti din cadrul Campionatului European.

Potrivit frf.ro, la şedinţa care a avut loc la propunerea ministrului Eduard Novak au fost prezente persoane cu putere de decizie în zona măsurilor de combatare a pandemiei – Dr.Raed Arafat, secretar de stat la MAI, şi Dr. Andreea Moldovan, secretar de stat la Ministerul Sănătăţii -, dar şi reprezentanţi de la ministerele Sportului, Internelor şi de Externe. Au participat şi reprezentanţi ai LOS Bucureşti, reprezentantul UEFA la Bucureşti, Taras Mukovoz, şi consilierul onorific al premierului pe probleme de Euro-2020, Gheorghe Popescu, potrivit agerpres.ro.

După mai multe ore de prezentare a unor scenarii şi de dezbatere a acestora, Comitetul Interministerial Euro-2020 a ajuns la un consens: în perioada următoare se va construi scenariul admiterii publicului pe Arena Naţională în limita cotei de 25% din capacitatea totală.

 Autorităţile medicale împreună cu cele de asigurare a ordinii publice vor aviza setul de măsuri necesare pentru a oferi siguranţă deplină celor aproximativ 12 mii de spectatori care vor intra la meciurile Euro-2020.

Planul consolidat de acces al publicului va fi apoi validat de către autorităţile române şi va fi transmis către UEFA la începutul lunii aprilie ca format definitiv de organizare a meciurilor de la Bucureşti.

În ceea ce priveşre organizarea Campionatului European, la nivel de UEFA s-a reiterat ideea păstrării formatului iniţial, acela de a avea 12 oraşe-gazdă, printre care şi Bucureşti. În România, autorităţile au acceptat de principiu propunerea Structurii Locale de Organizare (LOS) de a permite accesul spectatorilor în tribune la meciurile de la Euro în proporţie de 25% din capacitatea totală a Arenei Naţionale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *