Fritz demască mega fraude la angajările din Primăria Timișoara

Primăria Timişoara anunţă că a descoperit o posibilă reţea de fraudare a concursurilor pentru ocuparea unor funcţii publice, din care ar face parte şi foşti angajaţi ai Serviciului Resurse Umane.

Potrivit primăriei, descoperirea a fost făcută cu ajutorul, indirect, al DNA care a cerut o serie de documente în cazul unui fost angajat. Pornind de la unele neconcordanţe în dosarul lui de concurs, din primele verificări ale primarului există dovezi concludente că un număr de cel puţin 7 funcţionari ar fi fraudat concursurile de ocupare a unor posturi publice, lucrările pe care le-au prezentat nefiind scrise de aceştia. Dovezile, împreună cu numele tuturor celor implicaţi, au fost transmise, miercuri dimineaţa, la DNA – Serviciul Teritorial Timişoara de către primarul Timişoarei, Dominic Fritz. „Suntem în faţa unui posibil sistem de fraudare, premediat şi sistematic, care s-a desfăşurat pe parcursul mai multor ani, cu complicităţi potenţiale, cel puţin la vârful serviciului de resurse umane. Putem doar bănui că este şi mită la mijloc, dar acest lucru trebuie să-l stabilească procurorii”, a declarat primarul Timişoarei, Dominic Fritz.

„Suntem în faţa unui posibil sistem de fraudare, premediat şi sistematic, care s-a desfăşurat pe parcursul mai multor ani, cu complicităţi potenţiale, cel puţin la vârful serviciului de resurse umane. Putem doar bănui că este şi mită la mijloc, dar acest lucru trebuie să-l stabilească procurorii”, a declarat primarul Timişoarei, Dominic Fritz.

Astfel, în cazul a cel puţin 6 actuali şi foşti funcţionari din Primăria Timişoara, care au susţinut concursuri în anii 2018 şi 2019, au fost descoperite probe scrise de aceeaşi persoană, un fost funcţionar din Serviciul de Resurse Umane. În cadrul aceloraşi cercetări au mai fost identificate lucrări olografe semnate de un alt funcţionar, care a susţinut două concursuri pentru posturi diferite în 2018 şi 2019 şi care difereau în mod vizibil în ceea ce priveşte caracterele scrisului, acesta fiind total diferit de la o lucrare la alta. Primarul Timişoarei a explicat despre cum ar fi funcţionat sistemul de fraudare.

„La proba scrisă, candidaţii care şi-au aranjat concursul au dat nişte răspunsuri întâmplătoare, dar notarea de către comisie s-a făcut în a doua zi. Destul timp, peste noapte, pentru funcţionarii de la resurse umane să scrie o nouă lucrare, cu răspunsurile corecte, şi să înlocuiască lucrarea candidatului cu lucrarea comandată şi redactată ulterior”, a arătat Fritz. Dominic Fritz este în conflict cu mai mulţi angajaţi din Primăria Timişoara după aprobarea noii organigrame a municipalităţii. „De aici şi rezistenţa la noua organigramă: pierderea unor funcţii nu înseamnă doar că unii nu-şi mai iau un salariu bun de la stat, ci destructurarea acestui sistem corupt, care i-a făcut puternici şi bogaţi. Se pare că miza încercărilor de a suspenda sau anula noua organigrama în instanţă este să se întoarcă unii corupţi pe post înainte să putem descoperi toate aceste mizerii penale”, a mai declarat Dominic Fritz.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *