Fructele înving anemia
Pentru a lupta cu anemia este recomandat un mic dejun cu cereale cu tărâţe, acestea fiind o excelentă sursă de fier. Gustarea de la ora 10 poate consta în nuci sau struguri sau un sandviş şi suc de portocale. Printre mirodeniile din meniul de prânz trebuie să existe, obligatoriu, şi mărarul. Cele mai bogate fructe în fier sunt merele. Sunt le feld e bune proaspete sau sub formă de suc. De asemenea, în dieta zilnică, terbuie să nu lipsească prune, banane, lămâi, struguri, portocale, smochine şi morcovi. Consumate în cantităţi mari, aceste fructe sunt foarte eficiente în tratamentul pentru anemie. Pe lângă acestea mai poţi consuma: grepfrut, guava, kiwi, fructe uscate şi caise. Ideal este să mâncaţi fructele înainte de mesele principale ale zilei sau de fiecare dată când îţi este foame. Cele mai sănătoase gustări sunt cele compuse, de exmplu, din fructe, nuci, alune sau seminţe de floarea soarelui.