Furtuna a făcut ravagii în Capitală și mai multe județe din sudul țării – VIDEO

O furtună puternică a afectat, miercuri seară, zona de sud a ţării, cu ploi torenţiale, vânt puternic şi descărcări electrice. În Capitală a fost emis mesaj Ro-Alert în urma Codului portocaliu, valabil până la ora 23:30. Un avion care venea din Rhodos a fost redirecţionat de la Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” la Constanţa, din cauza vremii nefavorabile.

În Capitală şi în judeţul Ilfov a plouat torenţial în mai multe zone, vântul puternic doborând panouri publicitare şi copaci.
Autorităţile au emis mesaj Ro-Alert, solicitând populaţiei să evite deplasările şi să ia măsuri de autoprotecţie şi să se adăpostească.
Potrivit reprezentanţilor Aeroporturi Bucureşti, un avion care venea din Rhodos şi urma să aterizeze la Aeroportul „Henri Coandă” a fost redirecţionat la Constanţa, din cauza furtunii.
Rafalele de vânt au pus la pământ pomi şi în judeţul Dâmboviţa, unde pompierii au intervenit în comuna Odobeşti, satul Crovu, în comuna Corbii Mari, în comuna Ciocăneşti şi în comuna Potlogi, sat Pitaru.
Furtuna a afectat, de asemenea, judeţe precum Prahova şi Giurgiu.
„Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră – 23:15 – plouă pe autostrada A1 Bucureşti – Piteşti, pe tronsonul kilometric 36 (loc. Bolintin Vale, judeţul Giurgiu ) – 60 ( loc. Corbii Mari, judeţul Dâmboviţa). Se circulă în condiţiile unui carosabil umed, vizibilitatea fiind bună”, a transmis Centrul Infotrafic.

Totodată, pe sensul către Piteşti al autostrăzii A1 Bucureşti-Piteşti, la kilometrul 42, în apropierea localităţii Vânătorii Mici, judeţul Giurgiu, un copac a căzut pe banda de urgenţă şi parţial pe prima bandă, circulându-se îngreunat pe banda numărul doi. Copacul a fost îndepărtat de pe suprafaţa de rulare, traficul fiind reluat pe ambele benzi.

Şoferii sunt sfătuiţi să circule cu foarte mare atenţie şi cu viteză redusă, să folosească luminile de întâlnire, iar fiecare manevră să fie efectuată doar după o temeinică asigurare, pentru a putea evita producerea de evenimente rutiere.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *