Furtuna de zăpadă în centrul şi nordul SUA a făcut victime

Cel puţin cinci persoane au murit după ce o furtună de zăpadă a lovit state din nordul şi centrul SUA, sâmbătă, ceea ce a dus la blocarea mai multor drumuri, relatează presa americană.

În Missouri, autorităţile au avertizat că se poate aştepta în trafic chiar şi opt ore. În unele zone, stratul de zăpadă a fost de peste 45 de centimetri.

În Kansas City, unde Kansas City Chiefs a jucat sâmbătă cu Indianapolis Colts, în campionatul de fotbal american, în ziua partidei stratul de zăpadă era de 20 de centimetri. Zăpada a fost înlăturată de pe teren în câteva ore, astfel că meciul s-a putut disputa.

Cel puţin cinci persoane au murit în accidente cauzate de polei şi de căderile masive de zăpadă în Kansas şi Missouri. Printre persoanele decedate se numără şi o femeie şi fiica sa vitregă în vârstă de 14 ani.

Pe aeroportul internaţional Lambert, din St. Louis, numeroase zboruri au fost întârziate sau anulate.

Furtuna de zăpadă care a adus cantităţi importante de precipitaţii în statele din Midwest (centru-nord) provocând moartea a cel puţin cinci persoane, victime ale unor accidente rutiere, blocând mai mulţi şoferi pe drumurile din Missouri şi anulând zeci de zboruri, s-a deplasat sâmbătă spre est, către Washington, potrivit Reuters.

Acest front atmosferic, care a adus la început ploaie în Mexic, transformată apoi în ninsoare, va afecta, potrivit prognozelor, o regiune de 2.900 de km din Colorado până la statele Atlanticului mijlociu.

Furtuna a lovit vineri Kansas şi Missouri, asupra cărora s-a abătut din nou sâmbătă, după ce a afectat şi regiuni din Iowa, Illinois, Indiana şi Ohio, potrivit meteorologului Andrew Orrison de la Centrul de Prognoză Meteo din SUA.

În Kansas City, zăpada a acoperit terenul de la Arrowhead Stadium în timpul finalei de sâmbătă din Liga Naţională de Fotbal disputată de echipele Chiefs şi Indianapolis Colts.

„Nimic nu e mai distractiv ca ninsoarea”, au scris cei de la Chiefs pe Twitter, publicând un videoclip care îl înfăţişează pe fundaşul Patrick Mahomes sosind pe standion în plină ninsoare.

Cele mai importante cantităţi de zăpadă s-au înregistrat la vest de St. Louis, unde s-a depus un strat de 45 de cm şi unde sâmbătă continua să ningă, a precizat Orrison.

Cel puţin cinci persoane şi-au pierdut viaţa în evenimente rutiere provocate de intemperii în Missouri şi Kansas, potrivit poliţiştilor rutieri din cele două state.

„Cred că se poate spune cu siguranţă că se circulă cu dificultate pe toate drumurile din Kansas”, a spus sâmbătă pe Twitter poliţistul Tod Hileman, purtător de cuvânt al poliţie rutiere din Kansas.

Zeci de zboruri au fost anulate pe aeroportul internaţional St.Louis Lambert, ai cărui reprezentanţi au descris pe Twitter căderile de zăpadă ca una dintre cele mai mai mari furtuni din ultimii ani.

Sunt prognozate ninsori în Munţii Apalaşi şi statele Atlanticului Mijlociu sâmbătă seară şi duminică.

„Având în vedere temperaturile scăzute din Midwest şi statele Atlanticului Mijlociu, oamenii care ies din locuinţe ar trebui să se îmbrace corespunzător”, a spus Orrison.

În Washington, unde multe instituţii guvernamentale sunt închise din cauza blocajului administrativ din SUA, vor cădea între 15 şi 20 de cm de zăpadă, potrivit Serviciului Naţional de Meteorologie.

În Virginia, cantităţile vor fi chiar mai mari, de până la 25 de cm pe alocuri. Baltimore şi regiuni din Maryland se pregătesc, de asemenea, pentru căderi similare de zăpadă.

În Philadelphia sunt aşteptate ninsori, dar regiunile aflate la nordul acestui stat vor fi ocolite de precipitaţii, a spus Orrison.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *