Furtunile puternice au făcut ravagii în nordul Italiei, provocând alunecări de teren şi inundaţii VIDEO

Echipele de intervenţie au fost mobilizate miercuri pentru a participa la zeci de operaţiuni în nordul Italiei după ce această regiune a fost afectată de furtuni şi ploi torenţiale, informează DPA.

În provincia Varese, la est de Lacul Maggiore, pompierii au fost solicitaţi să intervină la 40 de incidente, au precizat miercuri forţele de intervenţie italiene.

Ploile abundente au provocat alunecări de teren şi inundaţii în regiune. În imaginile publicate pe reţelele de socializare apar valuri de moloz şi noroi care blochează automobile şi pătrund în locuinţe.

Preşedintele Lombardiei, regiune grav afectată de furtuni, a cerut instituirea stării de urgenţă pentru mai multe provincii, printre care Varese, Como şi Lecco, notează dpa, preluată de agerpres.ro.

Pompierii din provincia Como au fost mobilizaţi marţi la peste 100 de intervenţii în urma inundaţiilor şi a alunecărilor de teren. Drumurile din regiune au fost parţial blocate, iar oamenii au rămas izolaţi în locuinţe.

Furtunile au provocat totodată ravagii în regiunile Veneto şi Friuli-Veneţia Giulia.

Autoritatea de protecţie civilă a sporit nivelul de alertă pentru ziua de joi, în extremitatea nordică a Lombardiei, unde sunt preconizate furtuni severe.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *