Gabriel Oprea s-a înscris într-un sindicat al poliţiştilor, deşi este anchetat pentru moartea unui poliţist

Fostul ministru al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, s-a înscris la data de 15 iulie 2018, în Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din Sistemul de Paşapoarte, Regim Permise, la solicitarea lui.

„Domnul Gabriel Oprea s-a întâlnit la data de 15 iulie 2018 cu mai mulţi lideri de sindicate din poliţie şi a fost acceptat ca membru al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din Sistemul de Paşapoarte, Regim Permise”, a declarat, duminică, în cadrul unei conferinţe de presă, Christian Ciocan, directorul de comunicare al Federaţiei Sindicatelor Democratice a Poliţiştilor din România (FSDPA).

Oprea a precizat duminică pe Facebook că, în Hotărârea definitivă a ÎCCJ “nu există nicio legătură între exercitarea atribuțiilor de serviciu ale funcției de ministru al afacerilor interne, pe care o dețineam în 2015 și accidentul rutier în care și-a pierdut viața polițistul motociclist”.

Oprea a fost trimis în judecată în luna mai, fiind cercetat pentru moartea poliţistului Bogdan Gigină. Alături de el a fost trimis şi administratorul firmei care executa lucrările, precum şi societatea. Procurorii DNA îl acuză pe Gabriel Oprea de ucidere din culpă.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *