Gabriel Oprea, Tupeu Fără Margini: Instanţa A Constatat Că Nu Sunt Vinovat!

Seria tupeului fără margini al fostului ministru de Interne, Gabriel Oprea, în cazul morţii polişistului Bogdan Gigină continuă. Fostul demnitar, acuzat de omor din culpă, susţine pe pagina sa de Facebook că instanţa supremă a constatat că nu există probe care să-l incrimineze în azul morţii lui Gigină.

„Înalta Curte de Casație și Justiție a constatat că nu există un raport direct între exercitarea atribuțiilor de serviciu ale ministrului afacerilor interne și fapta de ucidere din culpă, întrucât în atribuțiile ministrului nu se regăsesc și atribuțiile efective de conducere a autoturismului (ministrul se afla în autoturism ca persoană transportată, ca urmare a funcției și calității deținute), precum nici cele concrete de însoțire a autoturismului în care se afla de către un dispozitiv în coloană (respectiv stabilirea directă, de o manieră efectivă a componenței numerice și individuale a persoanelor, felul de alcătuire a dispozitivului, amplasarea concretă în cadrul dispozitivului, chiar desemnarea nominală a polițistului rutier Gigină Bogdan-Cosmin, indicarea concretă a vitezei de deplasare și traseele de urmat), în condițiile în care, așa cum se reține în rechizitoriu în mod constant, moartea acestuia a survenit într-un accident rutier”, scrie Oprea.

Gabriel Oprea a fost trimis în judecată de DNA pentru ucidere din culpă, după ce poliţistul Bogdan Gigină s-a răsturnat cu motocicleta, iar în urma impactului violent şi-a pierdut viaţa. Procurorii au stabilit că Gigină a primit ordin de la Oprea pentru a merge cu o viteză excesivă, deşi condiţiile meteo erau nefavorabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *