Gafa premierului Dăncilă produce în continuare efecte. Vizita lui Tariceanu în Maroc, amânată la cererea părții marocane

Vizita lui Calin Popescu Tariceanu în Maroc a fost amânată la cererea părții marocane, informează Biroul de presă al Senatului. În comunicatul de presă nu este precizat și motivul. Vizita trebuia să aiba loc în perioada 27 – 31 martie 2019.

„Vizita oficială a președintelui Senatului, dl. Călin Popescu Tăriceanu, în Regatul Maroc, care urma să aibă loc în perioada 27-31 martie 2019, a fost amânată la solicitarea părții marocane, urmând a fi reprogramată pentru o perioadă ulterioară, ce urmează a fi stabilită de comun acord”, se arată în document.

Autorităţile marocane i-ar fi transmis lui Tăriceanu , prin canale diplomatice, că nu sunt disponibile pentru întâlniri. Tăriceanu urma să fie însoţit în vizita în maroc de senatorii Renică Diaconescu (PSD), Cătălin Toma (PNL), Dan Lungu (USR), Karoly Zsolt Csaszar (UDMR), Daniel Zamfir (ALDE) şi Gheorghe Baciu (PMP), şeful grupului parlamentar de prietenie România – Maroc.

Ieri, regele Abdullah al II-lea al Iordaniei și-a anulat vizita planificată în România după ce premierul Viorica Dăncilă a anunțat că ambasada noastră în Israel va fi mutată de la Tel Aviv la Ierusalim.

Analiștii avertizaseră că promisiunea premierului Viorica Dăncilă că va muta ambasada României de la Tel Aviv la Ierusalim poate strica relaţiile diplomatice cu ţările arabe, dar şi cu Israelul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *