Galațiul, sub apă! O rupere de nori a  inundat străzile, iar grindina distrus tot – FOTO

 

Tot oraşul Galaţi a fost inundat, miercuri seară, în urma unei ruperi de nori. În timpul furtunii, a căzut o cantitate uriașă de precipitaţii, iar  grindina a distrus tot, în timp ce vijelia a smuls din pământ  zecid e copaci. În plus, oamenii reclama că mesajul RO-Alert a intrat după ce a trecut pericolul.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Galaţi, colonel Eugen Chiriţă, toate străzile municipiului au fost inundate, oraşul fiind practic paralizat. Apa pe străzi a ajuns până la jumătate de metru, după ploaia care a durat câteva zeci de minute, timp în care a fost în vigoare un cod roşu.

Grindina a distrus tot

„Urmare a fenomenelor meteo extreme care s-au abătut asupra oraşului, autobuzele si troleibuzele nu circulă. Datorita fenomenelor meteo extreme care s-au abătut asupra oraşului sunt blocaje în circulaţie”, au anunţat reprezentanţii societăţii de transport în comun din Galaţi.

Mai mulţi copaci au căzut atât în centrul oraşului cât şi pe şoseaua de centură.

Până acum, din primele centralizări, apa a intrat în câteva case, dar a inundat şi 120 de curţi şi gospodaŕii fără a intra şi în aceste locuinţe.

Autorităţile se aşteptau, dat fiind cantitatea imensă de precipitatii înregistrată într-un timp foarte scurt, să fie nevoie de evacuarea populaţiei din zonele joase ale oraşului, care sunt cele mai inundate, însă până acum nu a fost dispusă o asemenea măsură.

Pe de altă parte, mai mulţi gălăţeni reclamă pe reţelele de socializare că avertizarea RO-Alert de ploaie torenţială a venit după ce vijelia s-a terminat.

Oamenii cer autorităţilor să transmită aceste mesaje în timp util, pentru ca populaţia să se poată pune la adăpost şi să si ia toate măsurile de precauţie, nu în timpul furtunii sau la finalul ei, atunci când nu mai pot face nimic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *